The Hivehub Hotseat

Velkommen til Hivehub Hotseat-GM. Dette er dokumentet for å skape ditt eventyr og inneholder alt man trenger for å hoste en hotseat. Håper dere blir inspirert til å spille, være spilleder eller bare skrive historier til andre.

Først, hva er Hotseat

Hotseat er en idé der personer skal kunne være spilleder for en gruppe og spille eventyr som maks tar en sessjon. Ca 2-3 timer. Vi regner en spillekveld til 4 timer, for det kan de fleste sette av. Dette kan utvides, men det må avtales før spilling. Eventyret skal kunne startes med en gang. Karakterer er ferdig, eller tar kort tid å lage. Eventyret er ferdig før folk går hjem og alle er lykkelig. Mest One-shots, men det er noen regler for kampanje også.

Starte opp en hotseat

Det skal være lett å starte opp en hotseat session. Så for nye spilledere så skal det være hjelp å få.

Rask start: For å komme i gang fortest mulig, så lager vi en hurtigløsning. Alt du trenger er et eventyr og dato, så hjelper resten av Hivehub med logistikken. Les grunnregler

Regler og Logistikk: Ja, det er masse som må fikses, men heldigvis er det meste gjort allerede. Dette punktet er viktig iht hva som må gjøres, er dette din først GM runde så skal noen ha hjulpet deg med dette.

La oss starte med grunnregler

Vi starter med de to tingene som er viktigst. Når dette er gjort er man egentlig klar for spilling. Det er litt mer som å skaffe gruppe, logge alt osv, men det kommer vi til.

  • Hele eventyret skal max vare i 4 timer. 2-3 er best.
  • Det skal max være på to A4 sider. Det gjør det enklere å holde seg innenfor 2-3 timer
Hint og tips

Hvis det er mye bakgrunnsinfo. Send det ut før spilling.

Så de andre reglene

Før og etter spilling så er det en del logistikk som skal på plass. Dette er en lang liste, men det aller meste skal være være være enkelt å gjennomføre.

Skriv et eventyr: Det er greit å sjekke at man har spillere til idén sin, Men det er det som regel hvis ikke eventyret er veldig smalt. Se punktet Eventyr

Eventyret må være registrert på Hivehub: Det skal ha fått et ID merke. Spillleder må da også være registrert, det hjelper hvis spillere er det også, men ikke krav.

Hvem, når og hvor: Dette burde være klart først. Mangler du plass sjekk med Hivehub.

Oppsummering: Spillere og spilleder skal få XP. Skriv litt om hvordan eventyret gikk. Så lite som Vinn/Tap, og så mye som noen ord i oppsummering. Greit for en annen spilleder som vil prøve dette eventyret.

Eventyr

Skal du skrive eventyr til Hotseat. Her er noen punkter du må følge, og noen hint & Tips. Vi gleder oss alle til å teste din idé

Verden og tema

Hvor foregår eventyret? Er det fantasy eller Cyberpunk? Det er masse mulige verdener med regler, og det fins regelsystemer som ikke har en verden. Her er noen punkter som indikerer hvor mye jobb det blir.

  • Er det en ny verden eller et nytt system for Spillere?
  • Trengs informasjon til spillere og GM før du kan starte?
  • Har eventyret viktige karakterer som 1 eller flere MÅ spille?

Er dette nytt for spillerne? Det kan lønne seg å sende ut informasjon som spillerne kan ha brukt for før spilling. Noen ganger så holder det med verdensfluff og de mest brukte reglene. feks combat.

Må spiller og GM vite noe før start Dette gjelder feks hva slags karakterer spillerne ønsker, men også hva GM trenger til et slikt eventyr. Slik at alle er fornøyd med karakter. La gjerne spillerne velge før spilling, men har det ikke noe å si, som feks Paranoia, så del ut når dere starter. I noen typer spill så kan det være en karakter som er viktig at noen spiller. Dette kan være en som feks en spiller Joan of Arc, og resten er soldater. Eller en fange som må flyttes og resten er vakter. Noen ganger så kan dette virke hemmende for spilleren, så her må spilleder snakke med personen. Ikke lag en karakter som gjør all jobben. Det ønsker ingen.

Historien

At eventyret ikke skal ta mer enn 2-3 timer er vanskelig å time før man har spilt. Derfor fins reglen om max 2 A4 sider, for det hindrer for mange enqounters og ting som skjer. Det enkleste når man skal skriver er å dele alt opp i 3 deler. Det fins mye mer info om hvordan skrive eventyr, en del også på Hivehub. Men her er en rask mal.

Intro

Spilleren introduseres, hvor de er og hva som skal skje. Er de på en pøbb og en tatovert dame ber dem hente en magisk ring fra en safe i et nedbrent hus?

Reisen

Gruppen finner informasjon om hvor og hva de skal. De legger planer, drar mot destinasjonen. De overkommer prøvelser og hindringer. Hvorfor har denne døren 2 nøkkelhull, men vi har kun en nøkkel.

Avsluttingen

Gruppen møter den store slemme, den lange rare eller blir satt i et dilemma de må løse. Og dette er alt som trengs.

Registrering

Det er greit å få lagt inn eventyret på Hotseat. Det blir da tagget og gitt en ID. Slik at andre kan finne det. Selv om de fleste eventyr blir spillt kun én gang, så kan noen være inspirasjon for andre. La oss dele kunnskap og historier

Spilleder og spillere

Det er ønskeligt at folk registrerer seg for å kunne bruke forum, laste opp og ned eventyr. Slik at folk kan melde ifra når de har tid. Man behøver ikke være spilleder for å logge seg på. Dette er bare en enkel måte å informere folk. Ingen sensitiv informasjon trengs.

Hivehub og Hivecloud

Hivehub er paraplyen i dette. Har ikke bare med rollespill å gjøre, men en hel del annet. Intill vi får opp en ny side med alt vi trenger så brukes hivehub.no og eventyr lagres på Hivecloud.

Hivehub er et samfunn

Et sted for utveksling av idér og prosjekter.

Hvis man ønsker annet som feks brettspill, miniatyrmaling, musikk og kunst, så ta en titt på Nørdheim

Hvor og hvem og når

Det skal være enkelt å komme i gang. Så vi prøver å få en oversikt over hvor folk kan spille. Hvem som kan spille og en dato.

Kalender

Vi setter opp kalender. I starten blir det en blanding av Hivehub, FB og Doodle tipper vi, men etterhvert skal alt over på egen side.

Oppsummering

Det er i grunnen enkelt å avslutte. Bare å registere eventyret som er spilt, og hvem som var spilleder og spillere. Når det er gjort er du egentlig ferdig. Du kan ha en oppsummering av sesjonen men det er ikke nødvendig. Det er egentlig bare for å hjelpe andre spilledere hvis de skal teste eventyret ditt og hjelpe spillere til å ta skrittet over til spilleder. Alt hjelper når man skal prøve noe nytt.

Og der er det. Alt du trenger å vite om å være med på prosjektet. Det fins masse annet som også er en del av det større idéen og det tenkte jeg å skrive litt om etterpå. Men først, så håper jeg at dette har vært til hjelp.

Spillere og GM'er

Alle kan være spiller. Og alle kan bli spilleder, men det er ikke et krav for å bli med. Kom, heng og spill.

Rollespill

Det å spille sammen med andre er noe man må oppleve. Enten om du spiller bare for å henge med venner, eller om du er en hardcore spiller.

Inspirasjon og Tips

Det fins masse rollespill der ute, og det er ikke lett å finne din greie. Det å spørre andre er en mulighet, men de forteller oftest kun om det de liker og da er du egentlig like langt. Jeg vil ikke anbefale noe for jeg er nok farget av mine spill, men jeg vil komme med litt inspirasjon, og kanskje et par tips.

Inspirasjon

Hva er din yndlings bok, film, tv-serie, tegneserie, kunst og/eller musikk? Hva slags sjangere liker du? Fantasy, fremtid, fortid, scifi osv. OG hva slags stemning ønsker du? Humor, skrekk, triller, spenning osv. Finn noe du har lyst til å fortelle om, og så finner du ditt rollespill.

Write what you know

Hvis du har litt kunnskap er det mye enklere å improvisere NÅR spillere gjør noe uventet.

Tips

Ofte er det greit å starte med et rollespill som har litt verdensfluff, så slipper du å skrive og finne på mye selv. Det fins masse å velge mellom, men start med sjanger du liker. Det er også mange rollespill systemer som ikke er avhengig av verden. Jeg liker slike hvis jeg skal fortelle en historie, og bare trenger noe rask for å få historien til å flyte.

Threads

Dette er et univers jeg jobber med selv. Som er crossplattform for alle spill. Det har verdensfluff og et system, men det er ikke så viktig. Dette er for spillere som bare vil spille noe kjapt. Dette prosjektet er åpent og får snart en hjememside, håper jeg.

Hva er Hivehub

Hivehub.no er portalen. Veien inn til alle prosjektene våre og kanskje dine. Selve Hivehub.no er nyheter, forum og hva som skjer. Andre sider er Hivecloud som er et område der folk legger ut prosjektene sine for kanskje få hjelp til å gjennomføre, eller bare ha et sted å lagre dem. Nørdheim er stedet der folk samles for å spille spill, holde på med kunst eller musikk. Male miniatyrer. Brygge øl. Og egentlig bare treffe folk. Fylleangst Records er del av dette. Et tapsprosjekt i vinylutgivelser, som for håpentligvis går i 0 en gang. Det er kunst, minecraft og annet. Finn din glede og bli med.